Hozzávalók:
- 15 szem zöld dió,
- 6 dl tiszta alkohol,
- 1/2 kg cukor,
- 1 liter víz,
- pár szem szegfűszeg,
- 1/4 rúd vanília.
A zöld diót kettévágjuk, egy 2 l-es
befőttes üvegbe tesszük, ráöntjük a
szeszt, hozzáadjuk a szegfűszeget, a vaníliás,
és jó erősen lekötve 6 hétig hűvös
helyen tartjuk, időnként összerázzuk.
A cukorból és a vízből szirupot főzünk,
hozzáadjuk a szeszhez, és még egy hétig
érleljük, többször felrázzuk. Tölcsérbe
tett nedves szűrőpapíron keresztül leszűrjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.