2015. január 15., csütörtök

Diólikőr

Hozzávalók:
  • 15 szem zöld dió,
  • 6 dl tiszta alkohol,
  • 1/2 kg cukor,
  • 1 liter víz,
  • pár szem szegfűszeg,
  • 1/4 rúd vanília.
A zöld diót kettévágjuk, egy 2 l-es befőttes üvegbe tesszük, ráöntjük a szeszt, hozzáadjuk a szegfűszeget, a vaníliás, és jó erősen lekötve 6 hétig hűvös helyen tartjuk, időnként összerázzuk. 

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, hozzáadjuk a szeszhez, és még egy hétig érleljük, többször felrázzuk. Tölcsérbe tett nedves szűrőpapíron keresztül leszűrjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.